Vše kolem hororů

Horory a výhledy na rok 2017

10. září 2016 v 16:13 | Untitled07
Rok 2017 už pomalu klepe na dveře a proto se podíváme, jaké horory nás v nadcházejícím roce čekají.

Pokračování známých hororů

V roce 2017 se můžeme těšit na spoustu pokračování již známých hororů, a horkým kandidátem je již čtrvrté pokračování amerického hororu Insidious, který ponese název Insidious: Chapter 4. Stejně jako u třetího dílu bude James Wan stát "pouze" za produkcí a režie se ujme Adam Robitel, který například režíroval horor Šílenství Debory Logan. V českých kinech se tento snímek ukáže 23.11.2017

Recenze na předchozí díly ZDE



Dalším, hodně očekávaným snímkem je pokračování již kultovní série Saw, jehož osmé pokračování nese název Saw: Legacy a za jehož produkcí bude opět stát James Wan. Režie se tentokrát ujme dvojice Michael a Peter Spierig.

Recenze na všechny díly Saw ZDE



Dalším pokračováním, jehož produkci má nastarosti James Wan je Annabelle 2. Pokud jste už viděli letošní snímek Zhasni a zemřeš, tak právě jeho režisér David F. Sandberg bude pokračování Annabelle režírovat. Česká kina poté film odvysílají 18.5.2017

Recenze na první díl ZDE



Fanoušci série Cabin Fever se můžou těšit na další pokračovaní s názvem Cabin Fever: Outbreak, jehož děj nás zanese na malý karibský ostrůvek, kam přijíždí doktor se svou rodinou, aby zjistil, co stojí za podivnou chřipkovou epidemíí. Brzy ale zjistí, že se nejedná a chřipku, ale o masožravý virus, který zabije vše, co se s ním dostane do kontaktu. Doktor tak musí zabránit tomu, aby se virus dál šířil. Stejně jako předchozí díl, bude i tento režírovat Kaare Andrews.

Recenze na první díl ZDE



Pokud se vám stejně jako mě líbil horor Psí vojáci, potěší vás zpráva o tom, že se v roce 2017 dočkáme pokračování s názvem Dog Soldiers: Fresh Meat. Tento akční horor vypráví příběh skupiny amerických vojáků, kteří zachrání přeživšího Laurena Coopera, jemuž příběhu ale nevěří, dokud nenarazí na zdevastovanou farmu, kde se muselo stát něco podivného a strašného. Než se nadějou, jsou zataženi do boje o holý život s nerovným soupeřem, který nemá slitování.

Recenze na předchozí díl ZDE



Dalším očekávaným hororem je druhý díl World War Z s Bradem Pittem v hlavní roli. O tomto pokračování se ještě moc informací neví, ale už teď má stanovenou premiéru a v českých kinech se na něj můžeme těšit 8.6.2017.

Recenze na předchozí díl ZDE



The Tunnel: Dead End, to je název pokračování snímku z roku 2011 The Tunnel. Stejně jako první díl, bude i pokračování režírovat Carlo Ledesma.

Recenze na první díl ZDE



Milovníci vyvražďovaček si také přijdou na své, se třetím pokračováním Wolf Creek, jehož režisér i představitel záporáka zůstává stejný, jako u předchozích dílů. Na podrobnější informace si ale budeme muset ještě chvíli počkat.

Recenze na předchozí díly ZDE



V neposlední řadě, nás milovníky zombie hororů, čeká pokračování Noci oživlých protinožců, za což jsem já osobně nesmírně ráda a těším na něj, jako malá. Wyrmwood 2 bude stejně jako první díl režírovat dvojice Kiah a Tristan Roache-Turner a obsazení zůstává taktéž stejné.

Recenze na předchozí díl ZDE


2017 ve znamení předělávek

V roce 2017 nás čeká hned několik remaků starších hororů. První z nich je předělávka italského snímku z roku 1977 s názvem Suspiria. V nové verzi si zahraje dvojice Dakota Johnson (Padesát odstínů šedi) a Tilda Swinton (Constantine, Letopisy Narnie).




O další předělávce jsem vás informovala už minulý rok, nicméně film byl přesunutý až na rok nadcházející. Nyní už má i stanovenou premiéru a do českých kin se dostane 7.9.2017 a konktrétně se jedná o remake kultovního snímku It. Režie se zhostil Andres Muschietti, který režíroval například výborný horor Mama.




Podle všeho se dočkáme i remaku Tajemství loňského léta, o kterém se ale ještě moc informací neví, snad jen to, že ho bude režírovat Mike Flanagan, který režíroval například psychologický horor Oculus nebo hororovou novinku Zlo nikdy nespí.




Předělávek se dačkají i další dva snímky Ostrov doktora Moreaua a Americký vlkodlak v Londýně. O těcho dvou filmech se ale moc informací neví.



Hororové novinky

No a pak nás v příštím roce samozřejmě čeká spousta novinek. Za zmínku určitě stojí snímek Rozpolcený, s úžasným Jamesem McAvoyem v hlavní roli. Režie se ujal M. Night Shyamalan, režisér a scénárista snímků Šestý smysl, Znamení, Stalo se nebo The Visit. Trailer vypadá opravdu zajímavě. V kinech ho potom uvidíme od 19.1.2017





Jako další nás čeká válečný horor The 4th Reich se Seanem Pertwee a Tomem Savini v hlavní roli.

Nebo se také můžeme těšit na fantasy, hororový western The Dark Tower, který je natočený podle knižní předlohy Stephana Kinga a který v českých kinech uvidíme už 16.2.2017.

Pokud máte rádi tvorbu režiséra Eliho Rotha, těšte se na snímek Thanksgiving.

No a v neposlední řadě nás také nečeká aimovaný horor Alma, který má co do činění s krátkometrážním, pozitivně hodnoceným snímkem Duše z roku 2009.

Samozřejmě tento seznam je jen taková malá ochutnávka. Hororů neustále přibývá, ale i tak si myslím, že každý si přijde na své. Máme se na co těšit. Usmívající se


Horory podle skutečné události - část 2.

22. ledna 2016 v 18:00 | Untitled07

4.) Kletba z temnot

Horor / Thriller / Mysteriózní
USA / Kanada, 2012, 88 min

Režie: Ole Bornedal
Hrají: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Natasha Calis...

OBSAH:
Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka - zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela…

Dánský režisér Ole Bornedal se inspiroval skutečným příběhem starodávné skříňky, která v sobě údajně ukrývá démona Dybbuka, což je podle židovské mytologie zlý duch, který hledá lidské oběti, aby tak do nich mohl vstoupit a ovládnout je. Legenda říká, že kdo skříňku otevře, začnou ho provázet podivné jevy. Skříňka měla spoustu majitelů a každý z nich tvrdí, že mu tento prokletý předmět něco způsobil. Jeden z majitelů například tvrdí, že jeho matka prodělala mrtvici ve stejný den, kdy ji dal skříňku jako dárek. Další z majitelů říká, že mu skříňka způsobila četné zdravotní problémy od vykašlávání krve až po šrámy po celém těle.


V roce 2004 se objevil muž, který na eBay tuto skříňku prodával a tam ji za 280 dolarů (bezmála 7 000 Kč) vydražil kurátor univerzitního muzea, který pátral po histoii skříňky a zjistil, že kdysi patřila ženě, která přežila holocaust a po válce si onu zapečetěnou skříňku přivezla do Ameriky. Zajímavé je, že i přes všechna trzení předchozích majitelů, co všechno díky této skříňce prožily, zájem o její koupi byl vážně velký. ZDE se můžete podívat na stránku eBay, kde byla skříňka k prodeji.




5.) Les sebevrahů

Horor
USA, 2016, 87 min

Režie: Jason Zada
Hrají: Natalie Dormer, Taylor Kinney, Jukijoši Ozawa...

OBSAH:
Psychothriller Les sebevrahů, který zaručeně potěší všechny fanoušky hororu, se odehrává v lese Aokigahara, kde duše mrtvých nedokážou najít klid. Ti, co se odváží do něj vstoupit na vlastní pěst musí čelit svým nejskrytějším a nejtemnějším démonům. Sara (Natalie Dormer) přichází do Japonska poté, co se dozví , že její sestra - dvojče je již několik dní nezvěstná právě v lese sebevrahů. Sara však cítí, že její sestra je stále naživu a je šance zachránit ji. Les je však mocný a dokáže ovládnout i tu nejracionálnější mysl. Neskutečné se začne prolínat se skutečným a temné síly vtáhnou své oběti hlouběji a hlouběji, až nebude cesty zpět. (Zdroj: Itafilm)

Další horor, který je natočený podle skutečné události, je první horor roku 2016, Les sebevrahů. Tento horor vypráví o lese Aokigahara, který skutečně existuje a nachází se na úpatí japonské hory Fudži. Tento místy hustý a temný prales si vysloužil pojmenování les sebevrahů, protože v něm každoročně spáchá sebevraždu až 100 lidí.


Les se kvůli těmto skutečnostem natolik proslavil, že se stal turistickým cílem. Japonské úřady již se sebevraždami bojují, takže lesem procházejí pravidelné hlídky, u hlavních cest jsou nainstalovány bezpečnostní kamery a celý les pokrývají cedule s nápisy, které mají sebevrahům připomenout, jak zvácný život je. Japonský geolog Azusa Hayano už 30 let tento prales podrobně zkoumá a za tu dobu již narazil na stovku mrtvých těl. Dokonce o lese natočil půlhodinový dokument, který si (pokud ovládáte angličtinu) můžete pustit ZDE. Pokud jste ale slabší povahy, zhlédnutí vám nedoporučuji.

Podle všeho byl Aokigahara do roku 1960 obyčejným lesem, nicméně v tento rok napsal japonský spisovatel Seiko Matsumoto knihu, která vypráví příběh neštastně zamilované dvojici mladých lidí, která odchází spáchat sebevraždu právě do tohoto pralesa. Po zveřejnení této knihy se pak strhla obrovská vlna a spousta mladých párů se vydala napodobit své vzory.

Aokigahara má také svou mytologickou stránku, která tvrdí, že les obývají démoni a přízraky. Dále se říká, že už od středověku v něm žijí duše nemocných a nemohoucích lidí, které zde nechávali napospas smrti vesničané z blízkého okolí.


6.) Po stopách zabijáka

Dobrodružný / Horor / Thriller
USA, 2007, 90 min

Režie: Michael Ketleman
Hrají: Dominic Purcell, Brooke Langton, Orlando Jones...

OBSAH:
Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách 10 - metrového krokodýla - lidožrouta ,který ohrožuje místní obyvatele. Jejich cílem je dostat netvora živého. Producent Tim Freeman, kameraman Steven Johnson a zbytek jejich týmu však netuší, že v okamžik , kdy se vydávají na nebezpečnou cestu proti proudu pralesní řeky, hrozí jim dvojí nebezpečí. Na jedné straně obludný krokodýl, kterému zachutnalo lidské maso, a na druhé straně znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli. Z novinářů se stávají pronásledovaní a jedinou cestou k přežití je přelstít smrtícího plaza i možná ještě nebezpečnějšího diktátora a jeho lidí. (Oficiální text distributora)

Inspirován skutečnými událostmi je i americký snímek Po stopách zabijáka, který je o lidožravém krokodýlovi. Takový krokodýl ale opravdu existuje. Má 6 metrů, váží přes tunu, jmenuje se Gustav a nachází se v jezeře Tanganika v Africe. Tento krokodýl má něco přes 60 let a za tu dobu zabil už více jak 300 lidí. Za jeho vražedné řádění však z části může člověk. V roce 1993 ve státě Burundi, právě u jezera Tanganika probíhala občanská válka, při které se do jezera házela mrtvá lidská těla a Gustav v nich našel snadný způsob obživy. Když válka skončila a potrava došla, krokodýl se naučil lovit živé lidi.


Spousta lovců se ho snažilo chytit, ovšem marně. Dokonce vznikl i dokument "Hon na lidožraveho krokodýla", ve kterém se francouští dobrodruzi snaží Gustava odchytit, avšak nakonec se jim ho ani nepodařilo spatřit. Spekuluje se, zda Gustav vůbec existuje, ale různá svědectví naznačují, že za zmizení místních lidí může právě tento obří krokodýl. Ovšem poslední informace o Gustavovi pocházejí z roku 2009.

Horory podle skutečné události - část 1. ZDE





Horory podle skutečné události

26. prosince 2015 v 12:30 | Untitled07


1.) V moci ďábla

Horor / Drama / Krimi / Thriller
USA, 2005, 113 min

Režie: Scott Derrickson
Hrají: Laura Linney, Campbell Scott, Tom Wilkinson...

OBSAH:
Emily Rose opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí.



Snímek V moci ďábla vypráví skutečný příběh, který se stal v Německu v 70. letech, dívce Anneliese Michele, která podle všeho měla být posedlá ďáblem.

Když bylo Anneliese pouhých 16let, objevily se u ní první příznaky jakýchsi záchvatů, při kterých upadla do bezvědomí a v silných křečích si prokousla jazyk. Když prodělala další záchvat, podstoupila neurologické vyšetření, protože rodinný lékař měl podezření na epilepsii, avšak veškeré testy skončily s negativním výsledkem. I tak ale dostala antiepileptika, které brala až do konce svého života. Její záchvaty se ale zhoršovaly. Prodělala další záchvat bezvědomí a prožila svou první vizi obrovské šklebící se tlamy ďábla, která se jí neustále vracela a tak postupně propadala apatii a depresi.

Ve dvaceti letech prodělala sérii dalších těžkých záchvatů a společně s nimi i další neurologická vyšetření, která ale opět skončila negativní. V tuto chvíli se Anneliese rozhodne hledat pomoc v modlitbě a duchovním životě. O její případ se začne zajímat Adolf Rodewyk, specialista na exorcismus a posedlost. Ve stejnou dobu se Anneliese seznámila s knězem Ernestem Altem, který ji doporučil další vyšetření, nicméně i tyto testy vyšly negativně a tak požádal biskupa Josefa Stangla, aby mohl provést exorcismus. Za podpory Rodewyka biskup souhlasil a pověřil salvatoriána Arnolda Renze, aby provedl takzvaný velký exorcismus.

Anneliesin stav se ale rapidně zhoršoval. Prodělala další záchvaty, dočasně ochrnula, propadala zuřivosti, při kterých napadala osoby, přestala téměř spát, ubližovala si a stěžovala si na návaly horka, při kterých ze sebe strhávala šaty a namáčela si obličej v záchodové míse. V září roku 1975, tedy když bylo Anneliese 23 let, podstoupila první exorcismus, který prováděli Ernest Alt a Adolf Rodewyk. Exorcisté během exorcismu údajně hovořily se šesti démony, kteří se označovaly jako Kain, Nero, Jidáš, Lucifer, Hitler a jeden francký farář. Po několika dalších sezení se Anneliesin stav zlepšoval. Přestala vídat děsivé vize a neupadala do transu. Avšak její fyzický stav se nadále zhoršoval, neustále ztrácela na váze, přestala jíst, odmítala lékařskou pomoc a na následky podvýživy a dehydratace 1. července roku 1976 Anneliese zemřela.


Rodiče dívky a oba exorcisté byly o dva roky později odsouzeni k podmíněnému trestu odnětí svobody na tři roky, kvůli zanedbání péče.

Pokud vás to zájímá, podívejte se online na dokument o výmítání ďábla, kde se případ Annelise Michel probírá podrobněji. Názor si na to udělejte sami.





2.) Horor v Amityville

Horor
USA, 1979, 117 min

Režie: Stuart Rosenberg

Hrají: James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger...

OBSAH:
Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát.

Dům v Amityville je ten nejdiskutovanější dům všech dob. A proč? Protože 13. listopadu roku 1974 právě v tomto domě nacházejí policisté těla šesti členů rodiny Defeů. Jediný kdo přežil je třiadvacetiletý Ronald Defeo, který je z vraždy jeho rodičů a svých čtyř sourozenců obviněn a následně po objevení pušky v jeho pokoji shledán vinným a doživotně odsouzen.

Proč to Ronald udělal ale nikdo neví, dokonce ani on sám. Jak je ale možné, že nikdo ze sousedů neslyšel výstřely? Oběti se nebránily, všechna těla byla nalezena lícem dolů, i když se s nimi prokazatelně nehýbalo.

Po 13 měsících se do domu 18. prosince roku 1975 nastěhovala rodina Lutzových, která ale v domě vydržela pouhých 28 dní. Jelikož George Lutz se svou ženou věděli co se v domě stalo, pozvali si kněze, aby domu požehnal. Ten v jednom z pokojů ucítil cosi zvláštního, co mu důrazným hlasem řeklo " Vypadni!". Lutzům o hlasu neřekl, ale varoval je, aby nepoužívali onen pokoj.

V domě se postupně rodina necítila dobře, hodně se hádali a drasticky změnili své chování. George zhubl, neustále mu byla zima, takže pořád na zahradě sekal dříví a přikládal do krbu. Jejich dcera trávila veškerý čas ve svém pokoji se svým imaginárním přítelem, který jak sama popsala vypadá jako prase s červenýma očima. Záhy se po domě šířil zápach, keramické předměty černaly a i když byla zima, v jednom z pokojů se objevila stovka much. George se každou noc probouzel ve 3:15, což byl čas, kdy došlo k předchozím vraždám. Jejich poslední noc v domě byla nejhorší, nábytek se sám od sebe pohyboval, děti byly terorizovaní a různé bouchání po celém domě bylo tak hlasité, že se rodina z domu odstěhovala.

To samozřejmě vzbudilo ohromný rozruch u novinářů a vyšetřovatelů paranormálních jevů. Proto byl shromážděn výzkůmný tým, mezi jimiž byly i parapsychologové Ed a Lorraine Warrenovi, nám hororovým fanouškům známý z filmu V zajetí démonů, kterému se budeme věnovat později. Během vyšetřování se v domě stalo několik zvláštních věcí a dokonce se podařilo vyfotografovat ducha malého chlapce.


Po Lutzových se do domů nastěhovala další rodina, ta ale žádné děsivé věci v domě neprožívala. Těžko říct, zda Lutzovi opravdu v domě prožívali peklo a nebo se jen chtěli zviditelnit a udělat z domu v Amityville jednu velkou senzaci. Každopádně v roce 2010 byl dům opět k prodeji, ale zda tam někdo bydlí dnes, to jsem bohužel nikde nezjistila.

Pokud se o tom chcete dozvědět o něco víc a udělat si na to svůj názor, podívejte se online na dokument Skutečné Amityville - Dům hrůzy.





3.) V zajetí démonů

Horor
USA, 2013, 112 min

Režie: James Wan
Hrají: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston...

OBSAH:
Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první - ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film "V zajetí démonů", natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni utkat se s mocnou démonickou bytostí.

Režisér James Wan se inspiroval skutečným příběhem rodiny Perronových, kteří se v roce 1971 nastěhovali do domu v Harrisville na Rhode Islandu.


V domě se v podstatě ihned po nastěhování začaly ozývat divné zvuky a dít zvláštní věci. Údajně bylo v některých pokojích nepřirozený chlad, jejich dcerky měly pocit, jako by v pokoji nebyly samy a dokonce se jim zjevovala žena v zakrvácené noční košily.

O pomoc proto poprosily již zmíněné parapsychology Eda a Lorraine Warrenovi. Poté se rodina dozvěděla, že dům má hodně pohnutou minulost. V 19. století v něm totiž žila čarodejnice a vědma Bathsheba Sherman, která praktikovala černou magii. Podle všeho unášela děti a napichovala je na kůl, aby je tak obětovala Satanovi. V roce 1885 se ale oběsila na stromě za domem. Právě duch této ženy rodinu Perrenových trápil nejvíc. Sexuálně toužila po Rogeru Perrenovi a nenáviděla jeho ženu Carolyn. Chtěla jí co nejdříve dostat z domu a dokonce Carolyn podstoupila vymítání ďábla, protože duch Bathsheby ji ovládal.

Ed a Lorreine Warrenovi

Rodina kvůli nedostatku financí v domě trpěla dlouhých 10 let, poté sehnali peníze a odstěhovali se do Georgie. Paní Warrenová na filmu spolupracovala, aby byl film co nejvíce autentický. Režisér James Wan odmítl navštívit skutečný dům, ve kterém rodina bydlela, Lorreine Warrenová mu to údajně ani nedoporučovala. Zajímavostí je, že nejstarší dcera Perrenových napsala o těch hrůzných zážitcích dvoudíllnou knihu "House of Darkness, House of Light".


Horory podle skutečné události - část 2. ZDE







Tipy na Vánoční horory

20. prosince 2015 v 12:50 | Untitled07
Vánoce jsou bezesporu krásné svátky, ale řekněme si to narovinu, koho má pořád bavit koukat se každý rok na ty a samé, neustále dokola omýlané pohádky? Já osobně sčíhnu Sám doma, S čerty nejsou žerty, Santa Clause, toho zelenýho šmejda co nemá rád Vánoce a momentálně si nemůžu vzpomenout na jeho jméno, a tím to pro mě končí.

Pokud to máte stejně a mnohem radši zkouknete nějakej ten horor s Vánoční atmosférou, dám vám tipy na některé z nich :)

1.) Gremlins - Gremlins 2

I když je to film, který je v dnešní době už klasikou, k Vánocům neodmyslitelně patří! Film asi netřeba představovat, ale kdyby se přece jen našel někdo, kdo tenhle snímek ještě neviděl, příběh pojednává o mladíkovi Billovi, který od svého otce dostane roztomilé zvířátko Gizma a společně s ním i instrukce jak se o Gizma starat. Za žádnou cenu se nesmí namočit. Musí se chránit před přímým světlem. A co je nejdůležitější, na co se nesmí nikdy zapomenou, i kdyby žadonil sebevíc, v žádném případě se nesmí krmit po půlnoci. To Bill ale nedodrží a rázem začne Gizmo produkovat Gremliny, nebezpečná monstra, kteří začnou terororizovat město.




2.) Černé Vánoce

Druhý tip je starší snímek Černé Vánoce z roku 1974, který se odehrává jak jinak než o Vánocích na dívčí koleji, kam se jistý psychopat nepozorovaně vplíží do podkroví a dívky začne obtěžovat oplzlými telefonáty. To ale není vše...půjde i o život. Pokud ale starší horory nemusíte, můžete se podívat na stejnojmený remake z roku 2006.




3.) Silent Night

Třetí tip je již novější snímek Silent Night z roku 2012. Příběh je o maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která zabíjí v malém městečku během Vánočních svátků. Zajímavostí je, že film je částečně insirovaný skutečným masakrem, který se odehrával na Štedrý den v roce 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo v obleku Santy zavraždil 9 lidí.




4.) Ďábelský Santa

Pokud si chcete užít trochu té zábavy, ale přeci jen s hororovým nádechem, zkuste hororovou komedii Ďábelský Santa z roku 2005. Tady totiž na Vánoce nechodí Santa, ale Satan, který před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Letos ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat.




5.) Treevenge

Pokud máte rádi krátkometrážní snímky, určitě musíte zkouknout také hororovou komedii Treevenge z roku 2008. Snímek trvá celých 16 minut a ukazuje, co se stane, když se zdánlivě nevinným jehličnanům přestane toto každoroční kácení přisprostlými dřevorubci a následné zdobení hloupými vánočními ozdobami líbit. Zpočátku pohodovou atmosféru Vánoc překazí horor, na který nejen Ježíšek jen tak nezapomene.




6.) Děti

Další horor, který se odehrává o Vánocích, je snímek Děti z roku 2008. Dvě rodiny prožívají Vánoční svátky v odlehlém venkovském stavení. Vztahy mezi rodiči a jejich dětmi je ale značně v napětí, což graduje už druhý den, kdy u dětí nastoupí první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje.





7.) Závan smrti

Vánoční atmosféru, respektive spousty a spousty sněhu, který nám bohužel letos nějak chybí, si užijete ve snímku Závan smrti z roku 2007. Příběh vypráví o studentce vysoké školy, která se zoufale snaží dostat na Vánoční svátky domů a tak souhlasí s tím, že se sveze autem se svým podivýnským spolužákem. Ten ale nečekaně sjede z dálnice s tím, že to vezme zkratkou, ale tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně. Zajímavostá je, že ve filmu nepadne ani jedno jméno a to ani v závěrečným titulkách.




8.) P2

Jako další tu máme horor P2 z roku 2007, který je o mladé manažece Angele Bridgesové, která pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí že hlídač Thomas na ni v podzemí nastražil past. Buď se jí podaří utéct a nebo přijde o život.





9.) A Christmas Horror Story

No a teď už se dostáváme k těm novým Vánočním hororům a jedním z nich je i A Christmas Horror Story z letošního roku. Snímek vypráví čtyři příběhy, které jsou plné různých stvoření od Krampuse až po zombie Elfy. Trailer slibuje parádní podívanou, tak uidíme. Já sama si určitě tenhle snímek pustím.




10.) Krampus: Táhni k čertu

Nejnovějším Vánoční snímkem je Krampus: Táhni k čertu, který se ještě hraje v kinech. Jedná se hororovou komedii, kterou má na starost Michael Dougherty, režisér hororu Halloweenská noc. Film je o puberťákovi Maxovi, který žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy sestry, která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit.



To bylo mých 10 tipů na Vánoční horory. Přeju krásné a pohodové Vánoční svátky :)


Anketa: Nejlepší horor roku 2015

16. prosince 2015 v 13:22 | Untitled07
A je to tu zas. Blíží se nám konec roku a s ním opět anketa, kde můžete podle vás hlasovat pro nejlepší horor roku 2015. Anketu společně semnou pořádají i kolegové mad z hororovefilmy.blog.cz a Dudny z FB stránky Žijeme hororem. Anketa poběží měsíc, takže 16.1.2016 sečteme veškeré hlasy a napíšeme vyhlášení.


hlasovat můžete níže


Top 10 Halloween hororů

31. října 2015 v 9:35 | Untitled07
i když Halloween není český svátek, ve světe hororu má své kouzlo. Pojďme si představit Top 10 hororů, které se hodí právě na 31. říjen.

Halloween

(1978)

Na Halloweenský večer samozřejmě nesmí chybět již kultovní horor Halloween z roku 1978, kde Michael Myers právě během Halloweenské noci zavraždil svou rodinu, kromě své malé sestry. O 15 let později Michael utekl z psychiatrické léčebny a má jediný cíl - najít a zabít svou sestru.

Zajímavostí je, že film Halloween byl zakladatel žánru slasher.

Pokud staré horory zrovna nemusíte, v roce 2007 Rob Zombie natočil stejnojmenný remake.



Halloweenská noc

(2007)

Pokud se na takový ten pravý horor necítíte, pusťte si Halloweenskou noc, což je horová komedie, která nám servíruje čtyři propletené příběhy, jenž se odehrávájí o Halloweenské noci.

Režisérem tohoto snímku je Michael Dougherty, který napsal scénáře k filmům jako X-Men 2 a nebo Superman se vrací. Další jeho režijní počin uvidíme 10.12.2015 v českých kinech a sice snímek nazvaný Krampus: Táhni k čertu.



Hokus pokus

(1993)

Pokud si na horor vůbec netroufáte, zkuste rodinnou, hororovou komedii Hokus pokus, která vypráví o třech čarodějnicích, sestrách Mary, Winifred a Sarah, kterým démoni za jejich nekalé čarodejnické skutky přísahali jednodenní návrat mezi živé. Zmatené čarodejnice se tak dostávají do 17. století současného Salemu ve státě Massachusetts, kde zrovna slaví Halloween.

Tento film je každý rok v USA vysílán právě na 31. října



Hodina duchů

(2007)

Druhý snímek pro strašpytle je fantasy horor Hodina duchů. Hlavní hrdinka Cassie se se svou rodinou přestěhovala do nového města a musí nastoupit na novou školu. Cassie je gotička, takže pro ni není jednoduché zapadnou mezi všechny ty jedince na střední škole. Jednoho dne, při cestě z knihovny narazí na obchůdek s podivným prodavačem, který jí prodá knihu s názvem The Evil Thing, která má na předdní straně napsáno - nečíst nahlas. O Halloweenu její rodiče musejí odejít z domu a tak Cassie společně s jejím bratrem Maxem, zůstanou doma samy. Halloweenská noc vrcholí a Max vyžaduje pozornost své sestry, která aby od něj měla pokoj, přečte mu onu knihu. Začnou se dít děsivé věci...



Skeleton Farm's Halloween Horrorshow

(2010)

Opravdovou Halloweenskou jízdu zažijete se snímkem Skeleton Farm's Halloween Horrorshow, což je sestříhaný mix různých hororových filmů, televizních reklam, animáků a grotesek za doprovodu metalových, punkových a rockových soundtracků.



Hellions

(2015)

Pokud chcete hororovou novinku, za zmínku určitě stojí horor Hellions z roku 2015. Dora Vogelová je teenagerka, která si chce na Halloween užít zábavu a dostat se dál se svým přítelem Jacem. Avšak její doktor jí oznámí, že je již čtyři týdny těhotná. Dora je šokovaná a podle ní to není možné. Rozrušená jde domů, aby počkala na Jace, zatímco její bratr s matkou jdou koledovat. Doru ale navštíví několik dětí v podivných kostýmech a jejich děsivá přítomnost dovrší, když jí přinesou oddělenou hlavu Jace v pytli. Dora musí bojovat proti zrůdným dětem, avšak tento čin je čím dál obtížnější, protože její těhotenství postupuje nezávratnou rychlostí.



Brána temnoty

(2015)

Další nový snímek je Brána temnoty, ve kterém si hlavní roli střihl Nicolas Cage a který je natočený podle knižní předlohy od Tima Lebbona. Příběh vypráví o Miku Coleovi, kterému jednoho Halloweenského večera zmizel jeho malý syn. Rok poté si s tímto případem policie stále neví rady, nicméně Mike i se svou ženou mají neustále pocit, že se je jejich syn Charlie snaží kontaktovat. Ani jeden se se ztrátou odmítají vyrovnat a tak Mike podnikne pátrání na vlastní pěst, během které narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti.



Tales of Halloween

(2015)

Jeden z nových hororů je i Tales of Halloween, ve kterém uvidíte 10 povídek na Halloweenské téma.



Cementerio del Terror

(1985)

Pokud jste milovníci starších hororů, určitě su pusťte Mexický horor Cementerio del Terror, který se odehrává během Halloweenské párty ve starém hřbitovním domě. Parta studentů najde mystickou knihu, díky které nechtíc oživí vraha s nadlidskou sílou Devlona. Na ten samý hřbitov, si to v tu samou noc namíří i pětice dětí, kteří si tak chtějí otestovat svou odvahu. Na pomoc jim vyráží Dr. Cardan, který jako jediný ví, jak Devlona zastavit.



Ozvěna smrti

(2005)

Posledním hororem je snímek Ozvěna smrti, který se odehrává v prostředí opuštěné nemocnice, kam vniká skupinka mladých lidí, kteří si na Halloween chtějí užít trochu zábavy. Místo toho ale odkrýjí děsivá tajemství. Aby unikli, musejí spolupracovat, což ale nebude jednoduché...mezi živé se totiž připletli i duchové.


 
 

Reklama